Suzanne van den Einden

Goede dag, mijn naam is Suzanne van den Einden – Brok en ik ben 41 jaar oud.

Ik woon samen met mijn lieve man Mark en onze 2 konijntjes.

In het dagelijks leven werk ik als software tester. Hier kan ik mijn sterke kanten vanuit mijn autisme mooi inzetten. Het bedrijf waar ik werk houdt heel goed rekening met mijn beperkingen, die ik en het bedrijf niet zien als beperkingen maar als kracht.

Mijn grootste passie is altijd al voetbal geweest. Ik voetbal daarom dus ook en dit doe ik bij SVG in Tilburg.

Het mooie is dat ik nu in een vrouwen g-voetbal team (aangepast voetbal) speel. Samen met een coach heb ik ervoor gezorgd dat we van 5 vrouwen / meiden, verdeeld over 3 teams, een compleet vrouwenteam bij elkaar hebben gekregen.  Hiervoor hebben we ook de hulp gekregen van Johnny de Mol die voor zijn programma down met Johnny bij mij thuis langs kwam. We hebben toen ook een mooie training gekregen van Jackie Groenen. Jackie Groenen is vanwege haar inzet en techniek mijn idool.

We hebben bij SVG in Tilburg het 1e Special Olympics Europan 8-a-side Football Tournament mogen organiseren. Ik was ambassadeur van dit toernooi.  Wat een eer was het om ambassadeur te zijn en voor Nederland te mogen voetballen en ook aanvoerster te zijn.

Door deelname aan de Keep it up with the girls campagne (rondom de European football week) won ik een VIP reis naar het WK vrouwenvoetbal in Parijs.  Daar zat ik dan (samen met mijn man) tussen de grote namen van het voetbal.  Ik sprak daar met de grote FIFA baas en kreeg van de FIFA baas voor de vrouwen een vaantje die alleen maar mensen krijgen die iets bijzonders hebben gepresteerd.

Door alles wat wij als vereniging hebben gedaan, hebben wij in 2022 met het vrouwenteam deelgenomen aan de pre-games (van de wereldspelen) in Berlijn.  Dit was een geweldige ervaring waar ik ook contacten aan overgehouden met speelsters uit Denemarken.

Naast dit unieke toernooi heb ik al aan meerdere Special Olympics toernooien meegedaan:

  • Diverse regionale spelen
  • Diverse nationale spelen
  • Nationaal voetbaltoernooi in de Kuip
  • Internationaal toernooi met jongens van de G1 in Luxemburg

Ik ben ambassadeur geworden omdat ik er al ervaring in heb en ik het erg leuk vind om uit te dragen wat sporten voor iemand met een beperking kan betekenen.  Ik ben namelijk t/m april (dan loopt mijn termijn af) ook athlete leader van Special Olympics Nederland

Wat ik leuk vind is om mijn inspirerende verhaal te vertellen en wat Special Olympics daarin heeft betekend. En natuurlijk om te laten zien wat Special Olympics is en doet.

Ik begon als zeer verlegen bij het g-voetbal (aangepast voetbal) en wat ik nu heb bereikt is heel erg bijzonder zoals jullie hebben kunnen lezen.  Ook geef ik presentaties op scholen, bedrijven etc. Zo zie je maar dat als je iets wilt bereiken het ook mogelijk is.

Ik gun dit anderen ook.

Ik zit in de werkgroep Special Olympics dorp.

Belangrijk is dat de deelnemers een leuke Nationale spelen 2024 hebben waar ze veel herinneringen maken.  Dan denken we er nog vaak aan terug.

Het zou erg mooi zijn als er meer inclusie is.  En dan niet alleen op het gebied van sport maar ook in vrije tijd.

Ik heb nog 2 grote dromen:

  • Deelnemen aan de wereldspelen
  • Samen met bijvoorbeeld een international van het vrouwenvoetbal (bijvoorbeeld Jackie Groenen) het g-voetbal voor vrouwen meer promoten

Kom allemaal kijken naar dit mooie evenement! En deelnemers: heel veel plezier gewenst.

De organisatie, ambassadeurs en niet te vergeten de clubs en vrijwilligers gaan ervoor zorgen dat het een geweldig evenement gaat worden. Hier mogen Breda en Tilburg trots op zijn!

Afbeelding Mirella
Mirella Official ambassadeur
Ambassadeur Zara
Zara Official ambassadeur
Ambassedeur Jaimy
Jaimy Official ambassadeur
Ambassadeur Baries
Baries Official ambassadeur
Ambassadeur Jordan
Jordan Official ambassadeur
Ambassadeur Steven
Steven Official ambassadeur
Afbeelding Mitch
Mitch Official ambassadeur
Afbeelding Tijn
Tijn Official ambassadeur
Ambassadeur Suzanne
Suzanne Official ambassadeur
Ambassadeur Sven
Sven Official ambassadeur
Lieke Official ambassadeur
Ambassadeur Tanja
Tanja Official ambassadeur
Ambassadeur Tim
Tim Official ambassadeur

Wij zijn goed in gezelschap