Tanja Baremans

Ik ben Tanja Baremans, 32 jaar en woon in Breda, zelfstandig begeleid bij ASVZ.

In het dagelijks leven werk ik 3 dagen per week bij Kinderboerderij/ Moestuin Breda Noord van Amarant. Daarnaast heb ik nog een baan als ervaringsdeskundige op het gebied van sport en LVB en geef ik presentaties aan scholen, bedrijven etc. Met mijn verhaal motiveer en inspireer ik anderen.

Ik ben een erg grote dierenvriend.

Naast dit alles hou ik ook van zingen, gamen en tennissen natuurlijk. Ik tennis bij TC Etten – de koekoek bij een G-tennisteam.

Wie mijn favoriete topsporter is? Voordat ik op tennis ging, reed ik paard en mijn voorbeeld is Ankie van Grunsven! Zij inspireerde mij tot paardrijden en doorzetten. Ik heb laatst een wedstrijdje met Robin Haasse mogen tennissen en hij heeft mij veel tips gegeven, dus misschien is hij wel mijn favoriete topsporter van dit moment.

In 2019 mocht ik meedoen aan de World Summer Games in Abu Dabhi, waarbij ik goud heb gewonnen met tennis. Het was fantastisch om te horen dat ik ingeloot was en mee mocht met de ploeg om NL te vertegenwoordigen op de internationale Spelen. Dat gaf mij wel een kick! Heb veel geleerden ben ontpopt van een rups naar een vlinder. De World Summer Games heeft mij veranderd in een sterkere dame die zelfverzekerd in het leven staat. Mijn moeder viel het gelijk op toen ik terug kwam en vroeg zich af wat er met haar dochter gebeurd was! Ze is super trots op mij.

Daarna kreeg ik een opleiding aangeboden door Amarant tot ervaringsdeskundige, om andere mensen met een beperking te inspireren tot sporten en bewegen en te laten zien dat ondanks onze beperking, we ook aan de top kunnen komen.

Ik wilde heel graag ambassadeur worden van de Special Olympics en mede dankzij mijn coach Nienke die mij met de juiste mensen in contact bracht mag ik nu deze leuke rol vervullen. Ik wil graag vertellen dat ik mede door de Special Olympics hele mooie ervaringen heb meegemaakt, die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben. Ik gun dit anderen ook en daarom vind ik het zo leuk om ambassadeur te zijn! Ik heb mezelf aangemeld voor de werkgroep “communicatie”. Ik wil graag van mijn talenten gebruik maken en doen waar ik goed in ben.

Ik hoop dat tijdens de Nationale Spelen in 2024 heel veel mensen de kans krijgen mee te doen aan de supergave evenementen die we gaan organiseren en dat het 1 groot feest mag worden!

Wil je me volgen tijdens al mijn avonturen als ambassadeur en ervaringsdeskundige, volg me dan op instagram, @tanjaennienke en leuk als je een berichtje achterlaat.

Afbeelding Mirella
Mirella Official ambassadeur
Ambassadeur Zara
Zara Official ambassadeur
Ambassedeur Jaimy
Jaimy Official ambassadeur
Ambassadeur Baries
Baries Official ambassadeur
Ambassadeur Jordan
Jordan Official ambassadeur
Ambassadeur Steven
Steven Official ambassadeur
Afbeelding Mitch
Mitch Official ambassadeur
Afbeelding Tijn
Tijn Official ambassadeur
Ambassadeur Suzanne
Suzanne Official ambassadeur
Ambassadeur Sven
Sven Official ambassadeur
Lieke Official ambassadeur
Ambassadeur Tanja
Tanja Official ambassadeur
Ambassadeur Tim
Tim Official ambassadeur

Wij zijn goed in gezelschap