Alle informatie op een rijtje!

Op deze pagina vind je alle laatste relevante informatie voor de sporters en coaches. Klik op ‘Lees meer?’ om per onderwerp door te scrollen naar alle relevante informatie. Heb je nog vragen? Mail dan naar info@specialolympics2024.nl.

 

 

 

1. Algemene informatie

 

De Special Olympics Nationale Spelen zijn het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland en wordt georganiseerd onder toezicht van Special Olympics Nederland. Lees meer?

 

2. Accommodatie

 

Het Special Olympics Dorp vindt plaats in Safaripark Beekse Bergen. Hier slapen ruim 2.000 sporters, welke verdeeld zijn in 2 delen van de Beekse Bergen: Safarihotel en Lake Resort. Lees meer?

 

3. Catering

 

De ontbijtpakketjes staan elke ochtend vers voor jullie klaar om op gehaald te worden. Zowel op zaterdagochtend als zondagochtend tussen 06.30 – 09.30 uur opgehaald worden bij de betreffende opstaplocaties zoals hierboven benoemd. In verband met de voorraad willen we jullie vragen allen op de hierboven aangewezen opstaplocatie de ontbijtpakketjes te halen. Lees meer?

 

4. Transport

 

Voor al het vervoer geldt dat je hier alleen gebruik van kunt maken als je dit ook daadwerkelijk hebt opgegeven in het aanmeldformulier. Tevens kun je dit altijd terugvinden op je accreditatiepas (dit staat aangegeven met een bus icoon). Heb je dit niet aangegeven, dan kun je ook geen gebruik maken van ons vervoer. Let op, vanwege capaciteit in de bussen moeten we hier op controleren. Lees meer?

 

5. Openingsceremonie voor sporters

 

Bij aankomst op het ontvangstplein van de sporters kan je (indien nodig) je bagage achterlaten bij onze vrijwilligers. Vervolgens kan je op het ontvangstplein naar jouw toegewezen plek toe. We sorteren al voor op provincie. Ter plaatse krijgt iedereen een goede maaltijd voorzien. En gaan we vervolgens feestelijk de openingsceremonie in! Lees meer?

 

6. Feestavond

 

Zaterdagavond is de feestavond in het Safaripark. Vanaf het Safarihotel is het ongeveer 7 minuten  lopen naar de entree van het Safaripark. Vanaf Lake Resort is het verder lopen, deze tijd kan oplopen tot zeker 30 minuten. Hiervoor bieden we pendelvervoer aan voor alle slapers. Vanaf 17.15 uur rijden er bussen tussen het Lake Resort en de entree van het Safaripark. Je kunt weer opstappen bij eerder genoemde opstaplocatie. Lees meer?

 

7. Healthy Athletes

 

Healthy Athletes is alleen op zaterdag 14 juni geopend. Tussen 12.00 en 22.00 uur kan je bij Healthy Athletes terecht in Hogon House, de receptie van het Safarihotel. Is jouw sport op tijd klaar? Ga dan voor de feestavond al bij Healthy Athletes langs, dan is de wachttijd zo kort mogelijk. Lees meer?

 

8. EHBO

 

Voor medische hulpverlening is het Rode Kruis het weekend aanwezig op verschillende locaties. Lees meer?

 

9. Algemene praktische zaken

 

Praktische zaken zoals bagage en de prijsuitreiking zijn natuurlijk van belang. Meer lezen?

 

10. Dagprogramma

 

Het programma van het weekend 14, 15 en 16 juni is al bekend. Lees meer over het programma?

 

11. Sporten

 

Hoe meer sporten, hoe meer deelnemers en meer plezier!

Tijdens de Nationale Spelen in 2024 organiseren wij toernooien in 20 sporten; 10 sporten vinden plaats in Breda en 10 sporten in Tilburg. Meer lezen? 

 

12. Side events

 

Naast de toernooisporten bieden we ook een aantal side events aan voor mensen die niet sporten, bezoekers en andere geïnteresseerden. Wil je meer te weten komen over de side events?

 

 

 

 

 

 

1. Algemene informatie

 

De Special Olympics Nationale Spelen zijn het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland en wordt georganiseerd onder toezicht van Special Olympics Nederland.

Op 14, 15 en 16 juni 2024 worden de Special Olympics Nationale Spelen georganiseerd in Breda en Tilburg.

Facts en figures
3.007 sporters en begeleiders
1.500 vrijwilligers
20 sporten op 20 locaties in Breda & Tilburg
2.044 overnachters in het Special Olympics Dorp op Safaripark Beekse Bergen
Opening met 9.000 sporters en toeschouwers
Meer dan 20.000 maaltijden
Programma met side-events
Kwalitatief bestuur en partnerships

2. Accommodatie

 

 

Het Special Olympics Dorp vindt plaats in Safaripark Beekse Bergen. Hier slapen ruim 2.000 sporters, welke verdeeld zijn in 2 delen van de Beekse Bergen: Safarihotel en Lake Resort.

Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden? Mail dan naar info@specialolympics2024.nl

let op! Ga NIET zelf de Beekse Bergen bellen.

Op vrijdag 14 juni kan vanaf 16.00 uur ingecheckt worden. Echter verwachten we de sporters tussen 16.00 en 17.00 uur in Breepark voor de openingsceremonie. Daarom raden we aan om in te checken na de openingsceremonie.

Incheckprocedure

Als je met jouw team in het Special Olympics Dorp overnacht krijg je op de accreditatiedag te zien en te horen in welke accommodatie je verblijft. In dit informatieboekje wordt aangegeven of je accommodatie een fysieke sleutel heeft of een toegangscode. Indien jouw accommodatie een code gebruikt, dan ontvang je deze een week van tevoren per mail. Je hoeft dus niet fysiek in te checken bij een incheckbalie. Heb je een accommodatie met fysieke sleutel? Dan moet je deze sleutel ophalen bij Ganvie Village op Lake Resort. Meer informatie vind je per gebied van de Beekse Bergen.

Transport

Als je verblijft in het Special Olympics Dorp kan het zijn dat je gebruik maakt van transport. Check hiervoor op je accreditatiepas of je het ‘bus icoon’ op jouw pas hebt staan. Voor transport geldt dat je altijd naar dezelfde halte mag voor welk vervoer dan ook (naar je sportlocatie, naar de feestavond, etc.). Meer informatie over deze haltes vind je hieronder per gebied van de Beekse Bergen.

Indeling huisjes

Klik op de link voor meer informatie over de indeling.

 

Huisnummer per vereniging

Download hier de PDF.

 

Let op! Personen die incontinent zijn moeten hun eigen matras hoes meenemen. 

 

Safari hotel

Slapen Safari hotel
Slaap je in het Safari hotel, dan zijn handdoeken aanwezig in de hotelkamer, dus deze hoef je niet zelf mee te nemen. Tevens ontvang je vooraf via de mail een toegangscode, voor het openen en sluiten van je hotelkamer. De code blijft gedurende je verblijf hetzelfde. Let op, je hoeft dus niet langs een incheckbalie als je vrijdag aankomt.

Is iets niet in orde met de hotelkamer dan kan je contact opnemen met Gastenservice Lake Resort: +31889000360 .

Transport

De opstap locatie bij het Safari Hotel, is elke dag op dezelfde plaats, voor de entree van het hoofdgebouw van het Hotel (Hogon House). Gedurende opstaptijden zal hier een vrijwilliger aanwezig zijn.

Bekijk hier de vergrote plattegrond.

Lake Resort

Slapen Lake Resort
Slaap je in het Lake Resort, houd er dan rekening mee dat de faciliteiten en benodigde items per accommodatie verschillen. Er zijn GEEN handdoeken aanwezig op Lake Resort. Deze mag je vanuit thuis zelf meenemen. Bekijk hier de plattegrond van Lake Resort!

Is iets niet in orde met de accommodatie dan kan je contact opnemen met Gastenservice Lake Resort: +31889000360 .

Sanitair
Bij de bungalowtenten (w.o. Leeuw en Springbok) is GEEN sanitair beschikbaar in de accommodatie. Er is een toiletgebouw in de buurt.

Sleutel of code voor toegang

Diverse accommodaties in Lake Resort gaan open met een toegangscode. Deze code ontvang je een week van tevoren van ons per mail. Accommodaties met een sleutel kunnen opgehaald worden bij Ganvie Village bij Lake Resort. Enkele accommodaties hebben geen code of sleutel, welke dat zijn vindt je hieronder;

De Eurocamp safari tenten hebben geen code of sleutel. Deze tenten kunnen dus NIET op slot. Laat dus nooit waardevolle spullen in deze tenten liggen, en neem dit altijd mee naar de sportlocatie.

De Eurocamp Chalets hebben een sleutel, deze mag opgehaald worden bij Ganvie Village.

De Cabins hebben een sleutel, deze mag opgehaald worden bij Ganvie Village.

De overige verblijven op Lake Resort ontvangen een digitale toegangscode via de mail, om je huisje te openen en of sluiten. Let op, je hoeft niet langs een incheckbalie als je aankomt op vrijdag.

Transport

Lake Resort is een lang uitgerekt gebied van de Beekse Bergen. We hebben er voor gezorgd dat jouw opstapplek voor transport of jouw afhaalpunt voor ontbijt altijd in de buurt is. Hieronder vind je welk accommodatienummer bij welke opstapplaats hoort. De opstapplaatsen zijn zichtbaar met Special Olympics Nationale Spelen beachflags. Daarnaast is er ook bijna altijd een vrijwilliger aanwezig bij de opstapplaatsen.

Bekijk hier de vergrote plattegrond van Lake Resort. 

Opstapplaats Halte Zebra:

o   Safaritent Big 5: 3001 – 3020

o   Jungalow Zebra: 44 – 80

o   Kids Jungalow: 28 – 48

 

Opstapplaats Halte Giraffe

o   Jungalow Giraffe: 21 – 37

o   Groepsjungalow: 701

o   Kids Jungalow: 1 – 20

 

Opstapplaats Halte Ganvie

o   Groepjungalow: 702

o   Safaritent Darwin: 3040 – 3044

o   Bungalowtent: 3045 – 3048

o   Bungalowtent Springbok: 3049 – 3061

 

Opstapplaats Halte Sportveld

o   Eurocamps

o   Bungalowtent Leeuw: 3062 – 3066

o   Safaritent Livingstone & Stanley: 3067 – 3068

o   Jungalow Luipaard: 81 – 100

o   Jungalow Luipaard Plus: 101 – 120

o   Groepsjungalow Victoria Beach: 703

o   Forest Cabin: 3302 – 3332

o   Lake View Cabin: 3333 – 3366

o   Woodland: 3501 – 3505

o   Vila Maij: 1

 

3. Catering

 

 

 

Ontbijtpakket

De ontbijtpakketjes staan elke ochtend vers voor jullie klaar om op gehaald te worden. Zowel op zaterdagochtend als zondagochtend tussen 06.30 – 09.30 uur opgehaald worden bij de betreffende opstaplocaties zoals hierboven benoemd. In verband met de voorraad willen we jullie vragen allen op de hierboven aangewezen opstaplocatie de ontbijtpakketjes te halen.

De ontbijtpakketjes zijn alleen voor de sporters en begeleiders die blijven slapen.

Inhoud ontbijtpakket: Hard en zacht broodje (allebei wit brood) | Zoetigheid (jam of pasta) | Kaas | Boter | Klein croissantje of chocolade broodje | Pak melk of jus per 4 personen

 

Lunchpakket op de sportlocatie

Hard belegd vegetarisch broodje | zacht belegd vegetarisch broodje | Sap of pakje + flesje water

 

Diner

Op vrijdagavond ontvangen jullie diner bij Breepark, op het achter terrein. Jullie zijn hier vanaf 16.00 uur welkom. Inhoud diner: Vegetarische pokébowl (rijst met verse groente).

Op zaterdagavond krijgen jullie eten op de locatie van de feestavond, namelijk in het Safaripark. Iedereen krijgt een pasje met een waarde van € 10,-. Hiermee kun je wat lekkers te eten halen en wat te drinken. Wil je meer nuttigen? Dan is dit op eigen kosten.

 

4. Transport

 

 

 

Voor al het vervoer geldt dat je hier alleen gebruik van kunt maken als je dit ook daadwerkelijk hebt opgegeven in het aanmeldformulier. Tevens kun je dit altijd terugvinden op je accreditatiepas (dit staat aangegeven met een bus icoon). Heb je dit niet aangegeven, dan kun je ook geen gebruik maken van ons vervoer. Let op, vanwege capaciteit in de bussen moeten we hier op controleren.

Zorg dat je minimaal 10 minuten van tevoren op de juiste opstaplocatie bent, anders mis je de bus. Te zijner tijd worden de transportschema’s gedeeld. Hier kun je altijd terug zien hoe laat je eigen bus vertrekt.

Weekendprogramma

Vrijdag 14 juni

Op vrijdagmiddag gaat iedereen op eigen gelegenheid naar de opening in Breepark (Breda). Hier bieden we dus geen vervoer voor aan. We verwachten je tussen 16.00 en 17.00 uur bij Breepark.

Heb je aangegeven gebruik te willen maken van het vervoer van Breepark naar de Beekse Bergen? Direct na de openingsceremonie staan er bussen klaar die je naar het Safari hotel of naar het Lake Resort brengt. Let dus goed op in welk verblijf je overnacht en dat je bij Breepark in de juiste bus stapt. Dit is je eigen verantwoordelijkheid. Eenmaal aangekomen bij de Beekse Bergen moet je uitstappen bij de halte die hoort bij jouw accommodatie, zoals hierboven genoemd. Dit zorgt ervoor dat je niet te ver naar je accommodatie hoeft te lopen.

Moet je nog een sleutel ophalen voor jouw accommodatie? Stap dan als hoofdcoach uit bij halte Ganvie. De rest van jouw team kan uitstappen bij de halte het dichtste bij jouw accommodatie.

Zaterdag 15 juni

Op zaterdag 15 juni starten de eerste sporten.

Zorg dat je minimaal 10 minuten van tevoren op de juiste opstaplocatie bent, anders mis je de bus. Wegens het strakke bus schema zullen de bussen ook niet op je wachten. De opstaplocaties zijn dezelfde locaties als de accommodatie- en catering opstapplaatsen.

Nadat jouw sport is afgelopen staat de bus weer klaar om richting de Beekse Bergen te gaan.

Zondag 16 juni

Op zondag 16 juni is de tweede toernooidag.

Zorg dat je minimaal 10 minuten van tevoren op de juiste opstaplocatie bent, anders mis je de bus. Wegens het strakke bus schema zullen de bussen ook niet op je wachten. De opstaplocaties zijn dezelfde locaties als de accommodatie- en catering opstapplaatsen.

De vertrektijden naar de sportlocaties op zaterdag en zondag ontvang je op een later moment in de hoofdcoaches Whatsapp groep of worden in week 10 op deze pagina geüpload.

 

Zaterdag 15 juni    SAFARI HOTEL – SPORT

 

Zaterdag 15 juni    SPORT – SAFARI HOTEL

 

Zaterdag 15 juni   LAKE RESORT – SPORT

 

Zaterdag 15 juni   SPORT – LAKE RESORT

 

Zondag 16 juni      SAFARI HOTEL – SPORT

 

ZONDAG 16 juni   LAKE RESORT – SPORT

 

5. Openingsceremonie voor sporters

 

 

 

Locatie

Breepark

Bavelseparklaan, 4817 ZX Breda

 

Parkeren / Kiss & Ride

Bij aankomst op Breepark staan onze verkeersregelaars voor je klaar. Er is een kiss & ride ingericht en een parkeerplaats voor sporters voorzien. Deze ligt dichtbij het ontvangstplein van de sporters.

Programma

16.00 u:              Ontvangstplein voor sporters en publiek geopend.

18.00 u:              Opstellen atletenparade

18.30 u:               Start openingsceremonie

20.30 u:               Einde openingsceremonie

 

Bij aankomst op het ontvangstplein van de sporters kan je (indien nodig) je bagage achterlaten bij onze vrijwilligers. Vervolgens kan je op het ontvangstplein naar jouw toegewezen plek toe. We sorteren al voor op provincie. Ter plaatse krijgt iedereen een goede maaltijd voorzien. En gaan we vervolgens feestelijk de openingsceremonie in!

Opzet openingsceremonie

  • Welkom door presentatoren
  • Aankomst eregasten
  • Start atletenparade
  • Openingsact
  • Binnenkomst Torch Run
  • Officiële openingshandeling
  • Afleggen van de eed door officials en atleten
  • Optreden artiest

Algemene informatie over de openingsceremonie voor bezoekers kan je op de website vinden.

 

 

 

6.Feestavond

 

 

Zaterdagavond is de feestavond in het Safaripark Beekse Bergen. Vanaf het Safarihotel is het ongeveer 7 minuten lopen naar de entree van het Safaripark. Vanaf Ganvie Village Lake Resort is het 3km naar de entree van het Safaripark. Hiervoor bieden we pendelvervoer aan voor alle slapers. Vanaf 17.15 uur rijden er bussen tussen het Lake Resort en de entree van het Safaripark. Je kunt weer opstappen bij eerder genoemde opstaplocatie vlakbij je accommodatie.

Je kan er uiteraard ook voor kiezen om met je eigen auto naar de parkeerplaats van het Safaripark te gaan. Daar kan je kosteloos parkeren.

Daarnaast kan je in de avond ook gebruik maken van het pendelvervoer terug richting je accommodatie. Vanaf 19.30 uur tot 22.30 uur rijden er bussen van Safaripark naar Lake Resort en vice versa. De bussen stoppen op bij elke halte.

Let op, dit is toegankelijk voor iedereen. Dus ook zonder bus icoon op jouw pas mag je gebruik maken van het pendelvervoer voor de feestavond.

Vanaf 17.15 tot 22.00 uur pendelen er continue bussen tussen Lake Resort en de entree van het safaripark. De meeste bussen rijden er tussen 17.30 – 18.30 uur en tussen 20.00 en 21.30 uur. Liever niet in de spits? Plan je busrit buiten deze piektijden.

7. Healty Athletes

 

 

Healthy Athletes is alleen op zaterdag 14 juni geopend. Tussen 12.00 en 22.00 uur kan je bij Healthy Athletes terecht in Hogon House, de receptie van het Safarihotel. Is jouw sport op tijd klaar? Ga dan voor de feestavond al bij Healthy Athletes langs, dan is de wachttijd zo kort mogelijk.

Tijdens de feestavond rijdt er ook een treintje tussen de entree van het Safaripark en Hogon House. Vanaf 18.30 uur tot 21.00 uur. Let op, dit is toegankelijk voor iedereen. Tevens is ook te voet bereikbaar (7 min lopen) vanuit de feestavond.

De haltes bij de feestavond voor Healthy Athletes worden gemarkeerd met Healthy Athletes- en Special Olympics vlaggen.

 

8. EHBO

 

 

Voor medische hulpverlening is het Rode Kruis het weekend aanwezig op verschillende locaties.

Openingsceremonie Breepark vrijdag 14 juni:
Er zijn twee EHBO posten en een mobiel team aanwezig. De locaties zijn herkenbaar en zichtbaar aangegeven.

Sporttoernooien zaterdag 15 juni en zondag 16 juni:
Het Rode Kruis verzorgt de medische hulpverlening op de sportlocaties. Op de sportlocaties van golf, atletiek en wielrennen verzorgd de vereniging zelf de EHBO voorziening. EHBO-locaties zijn herkenbaar en zichtbaar aangegeven.

Feestavond Safaripark Beekse Bergen zaterdag 15 juni:

Tijdens de feestavond in Safaripark Beekse Bergen zijn tussen 17.30 en 22.30 uur twee EHBO posten ingericht door het Rode Kruis. De locaties zijn: Safariplein en Kongo Plein.
Daarnaast zijn er ook twee mobiele EHBO bike-team beschikbaar tijdens de feestavond. De EHBO is oproepbaar via: 013-5491222

Tijdens je verblijf Olympisch dorp Safari Hotel & Lake Resort in Safaripark Beekse Bergen

Met uitzondering van de feestavond op zaterdag, is er gedurende de avond en nacht geen extra EHBO aanwezig vanuit de Special Olympics Nationale Spelen. In geval van een nood kan in de avond of nacht het noodnummer van Beekse Bergen gebeld worden, hier wordt 24/7 de telefoon opgenomen; 013-5491222.

In een levensbedreigende situaties altijd direct 112 bellen.

Zo nodig kunt u rechtstreeks contact opnemen met de huisartsenpost Tilburg. (voor noodgevallen in de avond, nacht en in het weekend)

Voor aanvullend advies en overleg kan er contact worden opgenomen met de toernooi arts op +316 39118647.

 

9. Algemene praktische zaken

 

 

 

Bagage

Bij de sportlocaties is de mogelijkheid om de bagage veilig te stallen. Dit staat aangegeven bij de desbetreffende sportlocatie.

Prijsuitreiking

Iedere sport organiseert zelf de prijsuitreiking op zondag. Zodra de uitreiking afgelopen is, is het Special Olympics weekend helaas voorbij en kan iedereen op eigen gelegenheid richting huis.

LET OP: voor alle vervoersopties (exclusief de feestavond) geldt dat je je hiervoor van tevoren hebt opgegeven. Heb je dat niet, dan kan je geen gebruik maken van het busvervoer.

Wil je alle informatie van de accreditatiedag nog eens teruglezen? Download dan de PDF.

 

 

 

10. Dagprogramma

 

 

Vrijdag 14 juni

16.00 u               Ontvangstplein geopend (Sporters ontvangen we graag tussen 16.00 en 17.00 uur)

18.30 u               Start openingsceremonie

20.30 u              Einde openingsceremonie

21.00 u               Inchecken Beekse Bergen

 

Zaterdag 15 juni

06.30 – 09.30u  Ontbijtuitgifte bij de Beekse Bergen

08.00 u               Start dag 1 van de sporttoernooien

12.00 u                Start Healthy Athletes

18.00 u               Start feestavond

21.30 u               Einde feestavond

22.00 u               Einde Healthy Athletes

 

Zondag 16 juni

06.30 – 09.30u  Ontbijtuitgifte bij de Beekse Bergen

08.00 u               Start dag 2 van de sporttoernooien

11.00 u               Uitchecken Beekse Bergen

17.00 u               Einde Special Olympics Nationale Spelen 2024

11. Sporten

 

 

 

Hoe meer sporten, hoe meer deelnemers en meer plezier!

Tijdens de Nationale Spelen in 2024 organiseren wij toernooien in 20 sporten; 10 sporten vinden plaats in Breda en 10 sporten in Tilburg.

Breda

Atletiek, badminton, bocce, dansen, gymnastiek, inline skaten, judo, tennis, MATP en tafeltennis.

Tilburg

Beachvolleybal, bowlen, golf, handbal, hockey, korfbal, open waterzwemmen, paardrijden, veldvoetbal, wielrennen en zwemmen.

Aankomsttijden en locaties sporten

 

 

12. Side events

 

 

 

Naast de toernooisporten bieden we ook een aantal side events aan voor mensen die niet sporten, bezoekers en andere geïnteresseerden. We hebben 4 verschillende sporten die we aanbieden:

1.      Bocce

2.      Beachvolleybal

3.      Urban Sports

4.      Wandelen

Bijna al deze side events vinden plaats in zowel Tilburg en Breda.

Daarnaast zijn de afgelopen maanden onze ambassadeurs gevolgd voor een documentaire. Deze is vanaf mei te zien op Omroep Brabant.

 

 

Wij zijn goed in gezelschap