Een groot sportfeest tussen de giraffen en neushoorns:

De Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg 2024 komen weer een stap dichterbij

Groepsfoto ambassadeurs bij de Beekse Bergen

Hilvarenbeek, 23 maart 2023Met uitzicht op de savanne presenteerden wij nieuwe huisstijl in Safaripark Beekse Bergen. Onder toeziend oog van onze ambassadeurs werden maar liefst tien (partner)contracten getekend en werd er vooruitgeblikt op de Nationale Spelen in juni 2024.

Het nieuwe Safari Hotel van Beekse Bergen was het decor voor een uitgebreid bijpraatmoment van de Special Olympics Nationale Spelen, welke van 14 tot en met 16 juni 2024 in Breda en Tilburg plaatsvinden. In het Safaripark, tegen die tijd omgedoopt tot het Special Olympics Dorp, gaan volgend jaar 2000 sporters en begeleiders overnachten. Daarnaast sloten we daartoe vandaag de samenwerking af met Beekse Bergen.

Tussen de giraffen en neushoorns was er nog meer mooi nieuws te delen. Waar eerder de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Tilburg en Breda al als founding partners gecommitteerd waren aan de Special Olympics Nationale Spelen, greep de organisatie de gelegenheid aan om 8 nieuwe partners aan zich te verbinden:

BrabantSport Fonds, Renova, ESJ Financial Engineering, Holla Legal & Tax, Scheepens – your creative agency, de Plaatjesmakers, Fiore Projecten en Thinc ahead werden op feestelijke wijze gepresenteerd.

Special Olympics Nationale Spelen ambassadeur Sven

Na de toekenning in 2022 werd het contract tussen Special Olympics Nederland en de organiserende stichting geformaliseerd. Ruud Verbunt, voorzitter van het bestuur van Special Olympics Nederland, is trots dat Breda en Tilburg samen de Special Olympics Nationale Spelen organiseren. “Ik kijk uit naar de stralende sporters met blinkende medailles waarbij elke prestatie wordt gevierd als een overwinning en iedereen de kans heeft om te winnen. Deze spelen hebben een stimulerende werking om meer inclusieve kansen te bieden en mensen met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen én houden. Dat is waar wij voor staan en jullie voor gaan, heel veel dank en succes gewenst!”

Van 14 tot en met 16 juni 2024 gaan in Breda en Tilburg 2500 sporters in 21 sporten met elkaar een geweldig sportief weekend tegemoet. Aangevuld met een opening in Breda en een Special Olympics Dorp in de Beekse Bergen, belooft het een groot sportfeest te worden voor de organiserende steden.

Onze ambassadeurs van het evenement zijn trots dat hun evenement nu weer een stapje dichterbij komt. Zij zijn actief betrokken en presenteerden aan de ruim 100 aanwezigen het nieuwe logo, de huisstijl en website, die zij mede mochten vormgeven. Ook tekenden zij voor elke partnercontract een “Certificaat van Goedkeuring”, om de samenwerking te bekrachtigen.

Wij zijn goed in gezelschap