Projectorganisatie belooft ook nog een mystery guest van allure.

Op vrijdag 14 juni worden de Special Olympics Nationale Spelen Breda & Tilburg op feestelijke wijze geopend in Breepark in Breda. Ruim 3000 sporters en begeleiders uit heel Nederland, en zelfs uit het Caribisch gedeelte van ons Koninkrijk, trappen het grootste multi sportevenement voor mensen met een beperking af.

Vandaag maakte de organisatie haar programma bekend.

Feestelijke opening in Breepark Breda
“De opening van de Special Olympics Nationale Spelen is altijd een groots feest voor de sporters én bezoekers,” aldus projectdirecteur Niels Cannegieter. “En in Noord-Brabant houden we natuurlijk van gezelligheid. We zijn dan ook trots om te mogen aankondigen dat Billy Dans en Ammar tot de line-up van onze openingsceremonie behoren. Dat wordt gegarandeerd een feestje!”

De goedlachse blonde Billy Dans en volkszanger Ammar staan garant om alle bezoekers in de (dans)stemming te brengen en de Nationale Spelen feestelijk af te trappen.

Cannegieter: “Maar er is nog héél veel meer. Uiteraard is de Torch Run en de binnenkomst van de Flame of Hope onderdeel van de opening. Daarnaast leggen de sporters en officials de sportieve eed af. En daar hebben we iets bijzonders voor bedacht. FAIS, onder andere bekend voor zijn indrukwekkende samenwerkingen met Afrojack, Bruno Mars en The Chainsmokers, brengt een prachtige ode aan onze sporters. Kippenvel!”

Ook Nederlands Kampioen Illusionisme, Nigel Otermans, is bereid gevonden om alle aanwezigen in magische sferen te brengen. Het geheel wordt gecompleteerd door de ambassadeurs van de Nationale Spelen die een prominente hoofdrol spelen tijdens de opening van het evenement.

Feestbubbels
Het thema is ‘Feestbubbels’. De organisatie heeft haar best gedaan om daar een vrolijk en openingsfeest van te maken. Niels Cannegieter vervolgt dan ook vol enthousiasme: “Je kan je alles bij Feestbubbels voorstellen en we hopen dat de sporters dat uiteraard kunnen waarderen. Naast FAIS, Billy Dans en Ammar zijn er nog veel meer optredens, en leuke verrassingen. En als we het daarover hebben… Er is nog een grote verrassing in de maak. Een Mystery Guest sluit het evenement feestelijk af. Een artiest van formaat!  We vertellen nog even niet wie het is, maar je krijgt zeker geen spijt als je komt kijken!”

Presentatie
De presentatie is in handen van Leon van der Zanden en Maddy Janssen. Van der Zanden presenteert ook de documentaire ‘Meedoen is goud’ die in het kader van de Special Olympics Nationale Spelen wordt gemaakt en uitgezonden wordt op Omroep Brabant.

Janssen is dé Brabantse sportpresentatrice die vooral ook bekend is van PSV TV, SBS6, ESPN en Omroep Brabant.

Toegang
Kaarten zijn enkel verkrijgbaar via de website van de Special Olympics Nationale Spelen Breda & Tilburg 2024: www.specialolympics2024.nl en zijn gratis verkrijgbaar. Toegang is alleen mogelijk met een geldig ticket.

Het voor- en activiteiten terrein gaat om 16.00 uur open, waarna om 18.00 uur de Openingsceremonie aanvangt. De locatie is Breepark, Bavelseparklaan in Breda.

Wij zijn goed in gezelschap