Voor de Nationale Spelen van de Special Olympics hebben Bonheur Horeca Groep en de Rooi Pannen gezamenlijk zich aangesloten om te voorzien in lunches en avondeten gedurende het weekend van de Nationale Spelen. Bonheur Horeca Groep heeft maar liefst 9 horecalocaties in en rond Tilburg en is dus een bekende speler in de regio. Met de Rooi Pannen als opleider in de horeca is dit een mooie match om gezamenlijk meer dan 9.000 lunches en 5.000 diners te gaan verzorgen.

 

Op 14, 15 en 16 juni vinden de Special Olympics Nationale Spelen plaats in Tilburg en Breda. Meer dan 2.900 sporters en coaches hebben zich afgelopen maand ingeschreven en maken zich klaar om in 20 disciplines te gaan sporten. En het belangrijkste voor sporters is natuurlijk een goede maaltijd! Met meer dan 2.900 sporters en coaches en circa 1.500 vrijwilligers vraagt dit flink wat organisatiekracht.

 

Een jaar geleden kwamen stichting Special Olympics Nationale Spelen en Bonheur Horeca Groep met elkaar in contact over het cateringvraagstuk. Bonheur Horeca Groep heeft een uitgesproken maatschappelijk karakter en was direct bereid om hierop in te springen. Begin deze maand tekenden de drie partijen dan ook -onder toeziend oog van ambassadeur Tijn- het contract officieel met elkaar.

Foto tekenmoment Bonheur Horeca Groep & de Rooi Pannen

Nicky Foesenek (Commercieel directeur Bonheur Horeca Groep): “Een van de belangrijkste pijlers bij Bonheur is: Iedereen doet mee! Dat sluit perfect aan bij de Special Olympics”. De combinatie met scholengemeenschap De Rooi Pannen en haar horeca-opleiding was een hele logische. Foesenek: “Ontzettend gaaf om dit samen met De Rooi Pannen te doen. De Rooi Pannen is dé opleider voor onze mensen en mooi dat we samen bij kunnen dragen aan ECHT doen!”. En dat beaamt Dick Nieuwenhuis (Directeur De Rooi Pannen Tilburg Horeca) ook: “Vanuit de visie van de Rooi Pannen staan we in ons onderwijs voor ‘gelijke kansen’ voor iedereen, dit sluit naadloos aan bij de visie van de Special Olympics en de uitgangspunten van Bonheur Horeca Groep. Daarnaast vinden de we samenwerking met onze horecabranche enorm belangrijk, hierin werken graag samen tussen onderwijs en het bedrijfsleven.”

 

Niels Cannegieter (directeur Special Olympics Nationale Spelen Breda & Tilburg 2024) over de samenwerking: “We zijn heel blij dat we twee krachtige partijen aan ons hebben verbonden om deze uitdagende klus op te pakken! Goed en gezond eten is essentieel voor onze sporters. En bij Bonheur Horeca Groep hebben we een partij gevonden waar dit in goede handen is. In combinatie met een onderwijsinstelling als de Rooi Pannen kunnen er heel veel maaltijden worden ontwikkeld voor onze sporters en vrijwilligers!”

Wij zijn goed in gezelschap